Judokleding

Bij judo draag je een judopak, ook wel Judogi genoemd. Er wordt flink aangetrokken, dus het moet stevig zijn. Het jasje is daarom van een dikke katoenen stof en er zitten geen knopen of ritsen aan. Het jasje heet Kimono en de broek heet Zubon. Het pak is meestal wit van kleur. De Kimono wordt dichtgemaakt door middel van een band. Vrouwen of meisjes dragen onder de kimono een wit t-shirt met korte mouwen. 

Judobroek (Zubon)Judopakken
Zorg bij het aankleden dat de twee lussen aan de voorzijde zitten.
Deze kun je dan goed aantrekken en strikken. Soms, voor de allerkleinste, wordt er een elastiek in de broek gezet. Dat is voor deze groep judoka’s een goede oplossing bij het aantrekken van de broek. De broekspijpen moeten tot bijna aan de enkels komen. De opening aan de binnen zijde moet 10 cm zijn 

Judojas (Kimono)
Bij het aantrekken van de judojas sla je de linkerkant van de jas over de rechter zijde. De mouwen moeten tot bijna aan de pols komen en de opening aan de binnenzijde moet 7 cm zijn. Wil je een embleem op je judojas dragen dan mag dat op de linkerzijde op borsthoogte, of aan de linkerzijde aan de onderflap.

Band (Obi)
De band dient om het jasje goed dicht te houden. Hou het midden van de band voor je buik, breng de bandpunten naar achteren, om je lichaam heen en breng ze weer naar voren (ze kruisen op de rug). Zorg dat beide uiteinde even lang zijn. Leg hier nu een platte knoop in. De uiteinden (slippen) mogen niet te lang zijn (20 cm).

Judopakken aanschaffen

Bij de club zijn nieuwe of tweede hands judopakken verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen.
Voor informatie kunt u tijdens lessen op donderdagavond bij de dan aanwezige bestuursleden terecht.
Maten zijn gebaseerd op lengte maten.

Tip !!
Koopt U een nieuw pak, hou er rekening mee dat deze 5 á 10 cm krimpt in de eerste was.

Let op: De club stelt zich niet aansprakelijk voor het zoekraken van kledingstukken en schoeisel of andere waardevolle spullen.
Tijdens de lessen dient de gsm in de dojo uitschakelt te worden.